Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Головного тренера “Ворскли” визнали найкращим у 5-у турі чемпіонату України

Команда Василя Сачка на останніх хвилинах виграла у “Маріуполя”.

Про це повідомляє Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу.

“І хоча сама гра складалася не за сценарієм господарів, ворс кляни зуміли проявити вольові якості – 2:1.
Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Ворскли» Василь Сачко. Його підопічні зуміли здолати ще одного учасника єврокубків, завдяки чому піднялися з підвалин турнірної таблиці в серединку”, – йдеться у повідомленні.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
Матч, про особливу відповідальність якого ми вже сказали, був дуже важливим для полтавців. Складний графік на старті сезону залишав їм не так багато шансів на поповнення турнірної скарбнички, тому перемога в очному протистоянні з потенційними конкурентами у боротьбі за першу шістку була дуже потрібною ворсклянам.


2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
Кадрова ситуація у полтавців була сприятливою. Без дискваліфікацій, без особливих незапланованих втрат, повертався після дискваліфікації форвард Коломоєць, дозаявлений якраз до туру бразильський новачок – захисник Артур, відпочив після минулого туру форвард Кулач, який матч із «Шахтарем» пропустив за особливими умовами. За таких обставин не вистачало хіба що давно травмованого Васіна, а також Одарюка з Сергійчуком.


3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Після розгромної поразки від «Шахтаря» тренерський штаб здійснив три рокіровки у стартовому складі – Артур вийшов на фланзі (у запас потіснений Даллку), Габелка під форвардом замінив Кулач, а Кареку на вістрі атаки – Коломоєць.


4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
Сачко мав кілька серйозних викликів. По-перше, через травму був змушений ще на початку гри замінити Чеснакова на Даллку. По-друге, шукав потрібного гравця в атаці – Коломойця змінив на Кареку. Маючи кілька «больових точок», що виявив непростий перший тайм, штаб оперативно зреагував на виклики гри й провів своєчасні зміни.


5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
Початок сезону виявився складним для ворсклян – і через календар, і через інші обставини. Однак ця перемога (друга домашня – якщо рахувати з виграшем над ФК «Львів» в умовному матчі на своєму полі) повинна надихнути команду на подальші звершення, що особливо важливо для підготовки до єврокубків.
Лауреат 5-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги:
Василь Сачко («Ворскла»)
Середній бал – 4,6

Перейти до вмісту