Ви тут:
Суспільство Україна 

До 2035 року Україна планує на 11% збільшити частку виробництва відновлювальних джерел електроенергії, – Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак переконаний, що Україна повинна активно розвиватися в напрямку енергозбереження і збільшувати частку відновлювальних джерел електроенергії.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, повідомляє Урядовий портал.

«У світі вже сформувалися цілі коаліції навіть не компаній, а країн, які відмовилися від споживання вугілля і закликають інших приєднуватися до цього руху. Українське суспільство має усвідомити, що це – питання майбутнього від якого залежить доля людства та еко безпека всієї планети»,- сказав він.

Остап Семерак переконаний, що чим швидше ми це зрозуміємо, тим більше матимемо шансів стати успішною і конкурентною країною. За його словами, не може країна, економіка якої побудована на вугільній енергетиці, конкурувати із країною, в якій активно працюють сучасні енергетичні технології.

Важливим моментом тут є і вплив роботи теплостанції на довкілля і здоров’я людини. І ми маємо зрозуміти, що для економіки країни дешевше відмовитися від викопного палива і перейти на сучасні енергетичні технології, чим витрачати кошти на лікування громадян і порятунок довкілля.

Міністр також нагадав, що Стратегією низьковуглицевого розвитку України передбачено до 2035 року вийти на рівень 11% виробництва відновлювальних джерел енергії. Сьогодні енергетичний сектор виробляє лише 1,5 % відновлювальних джерел енергії.

«Ми поставили собі амбітний план суттєво збільшити відсоток виробництва відновлювальних джерел енергії. Так, попереду багато роботи: зміна технологій, поведінки і правил споживання енергії, але інвестування в енергетично відновлювальні технології – можливість створення нових робочих місць та наукового низьковуглецевого розвитку країни. І цей процес в Україні вже активно розпочався», – сказав Остап Семерак.

Міністр переконаний, що лідерство України у світовому кліматичному процесі – це не лише дуже амбітне і серйозне завдання, яке стоїть перед Урядом, це – ознака того, що наше бачення низьковуглецевого розвитку країни сприйнято Організацією Об’єднаних Націй. І це лідерство ставить Україну в ряд з країнами, які мислять категоріями майбутнього.

Перейти до вмісту