Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Державні виконавці Полтавської області акумулюють резерви для реалізації другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває

Підсумки роботи Державної виконавчої служби підбили на засіданні міжвідомчої наради за участі органів соціальної політики, фіскальної служби та поліції. Присутні на заході обговорили проблемні питання виконання окремих постанов державних виконавців та порядок взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління ДВС Віталій Коноз повідомив, що на виконанні у відділах ДВС області  перебуває 23 107 виконавчих документів про стягнення аліментів.

Кількість виконавчих документів, за якими сума заборгованості перевищує суму платежів за 3 місяці, становить 8 264.   Відомості про таких неплатників внесені до публічного реєстру боржників по аліментах та обліковані у так званій #ДошціГаньби.

Державними  виконавцями по виконавчих провадженнях, за якими наявна заборгованість понад 6 місяців, у відповідності до вимог статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» винесено 19 483 постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Крім цього, складено 814 протоколів про вчинення боржниками адміністративних правопорушень, передбачених ст. 183-1 КУпАП, у зв’язку з несплатою аліментів. Отримавши дієві засоби впливу на боржників, з початку року державні виконавці області стягнули 139 147 920 гривень заборгованих аліментів на користь  21 593 дітей Полтавщини.

«Державні виконавці області повинні акумулювати усі резерви, адже новації, розроблені у другому пакеті законів #ЧужихДітейНеБуває, що вступають в дію наприкінці серпня, передбачають значні важелі впливу на неплатників аліментів»,- наголосила в. о. начальника ГТУЮ у Полтавській області Дар`я Бриндак.  

Діти повинні своєчасно отримувати кошти для свого повноцінного розвитку. Такого ганебного явища, як борги зі сплати аліментів, взагалі не повинно бути і державна виконавча служба докладе для цього максимум зусиль.

Перейти до вмісту