Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

#День Незалежності України: у Полтавській ОДА відбувся молитовний сніданок (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Полтавській ОДА за участю керівництва області, провідних християнських конфесій, громадськості та керівників структурних підрозділів ОДА відбувся молитовний сніданок до Дня Незалежності України. Цей захід став уже традиційним, і проходить вп’яте.

Молитовний сніданок – це неформальна зустріч метою якої є порозуміння політиків, духовних лідерів, підприємців та урядовців і консолідація багатоконфесійного українського суспільства навколо єдиної системи загальнолюдських і моральних цінностей.

Вперше національний молитовний сніданок провели у 1953 році у США і з того часу є давньою традицією багатьох демократичних країн світу слугуючи місцем духовного єднання нації. Понад 60 років молитовні сніданки відбуваються у Конгресі США, Європарламенті, Німеччині, Норвегії та інших країнах світу. 

Молитовний сніданок розпочали з молитви за Україну. 

– Через три дні святкуватимемо 27-ий День Незалежності нашої держави. Тож, до цього визначного дня провели сьогодні молитовний сніданок. Долучилися представники різних релігійних конфесій області та громадськість.  Подякували Богу за наших сміливих бійців, які захищають країну на її кордонах від ворога. Адже без доблесті та відчайдушності наших воїнів не варто й говорити про подальшу незалежність України! Тож помолімося разом за Україну, привітаємо один одного з наступаючим Днем Незалежності, і працюємо далі задля нашого спільного майбутнього, – зазначив голова Полтавської ОДа Валерій Головко.

Присутні, під час своїх виступів, обговорили досягнення України за весь шлях незалежності та помолилися за успішне майбутнє Батьківщини.

Проведення молитовних сніданків сприяє розвитку духовності і моральності у суспільстві та популяризації християнських цінностей. Таку думку висловила голова української громадської організації у регіоні Венето “Україна плюс”, засновниця першої української школи “Перша Ластівка”, член комісії по емігрантам при Управлінні Міграціний процесів Регіону Венето, письменниця, співвласниця українсько-американської корпорації “Монастік” Тамара Позднякова, яка завітала на захід.

 

Перейти до вмісту