Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

27-річний полтавець шантажував жінку-підприємця та вимагав гроші за не розповсюдження в Інтернеті її інтимних фото

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно 27-річного вимагача, який увійшовши в довіру до жінки-підприємця, наказував сплачувати грошові кошти за не розповсюдження в мережі Інтернет її інтимних фотографій.

Встановлено, що 27-річний юнак, познайомившись із 35-річною жінкою, яка є приватним підприємцем, швидко увійшов до останньої в довіру. Підтримуючи романтичні відносини, спритний чоловік, який виявився одруженим, почав позичати різні суми у нової знайомої. Жінка, яка довіряла хлопцю, переказувала на його банківську картку кошти.

У подальшому, молодик, зрозумівши, що у жінки є гроші, почав шантажувати потерпілу тим, що оприлюднить її інтимні фотографії у мережі Інтернет, якщо остання не сплатить йому кошти. Жінка, розуміючи, що зловмисник зможе це зробити перерахувала йому гроші на загальну суму понад 10 тисяч гривень.

На цьому хлопець не зупинився та почав продовжувати вимагати кошти у потерпілої, коли гроші у жінки закінчились вона звернулась до правоохоронних органів. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство) КК України, ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно) КК України,  та ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно) КК України.

Спритному молодику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 7 років.

Перейти до вмісту