Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Зміцнюючи міжнародні зв’язки: Полтава приймає молодь з Грузії (ФОТО)

Сьогодні у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені М.Ярошенка відбувся урочистий прийом делегації учнівської молоді з міста Боржомі.

До міста завітали дев’ять хлопців та дівчат разом з керівником делегації Отаром Чухрукідзе та супроводжуючою делегації Наірою Аманаташвілі. У Полтаві вони уже п’ятий день. За цей час встигли побувати у знакових місцях, які є нашими візитівками, відпочити у комунальних закладах оздоровлення, а також скуштувати наші національні страви. Як стверджують самі юні гості, – все сподобалось настільки, що виникло бажання самостійно вивчати українську культуру:

– Україна мені сподобалась дуже сильно, – поділилась враженнями Вероніка Устименко. – Я хочу тут жити. А Полтава – це тихе, спокійне місто, культурне та затишне. Щоб краще розуміти українську культуру я хочу вивчити і національний танець. Не дивлячись на те, що я народилась у Грузії, для мене Україна є також рідною. Бо тут жив мій тато.

Зустрівся з делегацією міський голова Олександр Мамай. Під час свого вітального слова мер зауважив, що у нашому місті мешкає чимало грузинів, точнісінько так, як і багато українців знайшли свій дім у Грузії. Саме грузинська діаспора Полтави стала ініціатором формування партнерських відносин між нашими містами:

– У 2011 році було підписано згоду про партнерство. Делегацію школярів сьогодні ми приймаємо вперше. Я переконаний і ми зробимо усе для того можливе, аби такі обміни стали щорічними та традиційними. Такі обміни мають сильний вплив на формування кругозору молоді обох країн, сприяють виникненню нових знайомств, а щонайголовніше – це яскраві та незабутні емоції для наших дітей!

Увесь час свого перебування діти проживають в полтавських родинах, де їх прийняли з любов’ю та теплом. Для школярів будуть проведені екскурсії до музеїв Полтавщини, вони матимуть можливість розважитись у аквапарку, що у Супрунівці, а також відвідати першу столицю України – Харків. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Керівник делегації міста Боржомі Отар Чухрукідзе подякував керівництву міста за щирий прийом та подарував усім присутнім пісню, акомпонуючи собі на гітарі.

Під час урочистого прийому усі гості мали можливість разом зіграти на музичних інструментах разом з ансамблем ударних інструментів «Живі барабани».

Урочистий захід завершився пісочною анімацією. Останні кадри «живого» фільму були подаровані на згадку усім членам делегації.

Перейти до вмісту