Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За півроку браконьєри завдали збитків майже на 100 тисяч гривень, — Полтавський рибоохоронний патруль

За I півріччя цього року браконьєри завдали збитків майже на 100 тисяч гривень. Інспектори провели 780 рейдів та викрили більше 1,5 тис. порушень.

Інформацію щодо результатів роботи, яку провели співробітники Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області, розповіла очільниця Управління Оксана Кулинич. 

Вона розповіла, що браконьєри завдали збитків на майже 100 тис. грн:

За цей час інспектори викрили 1524 порушення, а це майже утричі більше, ніж за І півріччя минулого періоду. Нараховано 938,6 тисяч гривень збитків. Сплачено збитків — 7,9 тис. грн. Штрафів за цей проміжок часу нараховано понад 94 тисячі гривень, а стягнуто більше 47 тисяч гривень.

Із 1524 викритих порушень, 578 — порушення правил рибальства, 504 — грубі порушення, 44 — порушення порядку придбання чи збуту риби, 395 — вилучення безхазяйного майна.

Покарання за порушення правил рибальства згідно частин 3 та 4 статті 85 КУпАП передбачають для громадян штрафи від двох до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-680 грн). Для посадових осіб відповідно від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-850 грн).

Окрім того, у браконьєрів вилучили 40 транспортних засобів. Також 614 знарядь лову, із яких 599 — сітні, 13 — колючі, отруєні, вибухові та 2 засоби із застосуванням електроструму.

Порівнюючи кількість вилучених знарядь лову із попереднім аналогічним періодом, можна говорити про позитивні зміни. Адже інспектори вилучили на 200 знарядь більше, а це впливає на збереження водних ресурсів. Також маємо гарний результат у вилученні знарядь лову за актами безхазяйного майна: 792 одиниці, — прокоментувала Оксана Кулинич.

За цей період передано до суду для притягнення до адміністративної відповідальності 483 справи, і 64 — направлено для відкриття кримінальних впроваджень, 17 повернули на доопрацювання.

Згідно з правилами любительсько-спортивно рибальства, ловити рибу дозволено тільки вудкою або ж спінінгом. Зокрема, на водоймах загального користування — з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом, — прокоментувала очільниця Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області.

Нагадаємо, вилов риби регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства. Про порушення можна повідомити за телефонами гарячої лінії: 050-747-2579; ‎096-907-5008. 

Полтавський рибоохоронний патруль

Перейти до вмісту