Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Вступна кампанія для мешканців Криму та Донбасу триватиме до кінця вересня

Вступники з цих територій можуть вступити на бюджет або контракт без ЗНО, українського паспорта і атестата.

Як повідомляє сайт Міністерства освіти і науки України, про це зазначила в.о. директора департаменту вищої освіти МОН Світлана Кретович під час прес-конференції  щодо перебігу вступної кампанії, яку провели у Сєвєродонецьку Луганської області.

Очільниця департаменту також нагадала, що вступники, які претендують на бюджетні місця для вступу на бакалавра мають до 20 липня особисто подати документи до Освітніх центрів “Крим-Україна” або “Донбас-Україна”. Натомість прийом документів на молодшого спеціаліста на базі 11 класів триватиме до 1 серпня. Далі можна вступити на контракт – вступні іспити та зарахування таких вступників триватиме до кінця вересня. Загалом центри працюватимуть до 28 вересня.

 

“Якщо вступники з окупованих територій не встигнуть подати документи для вступу на бюджет, вони можуть вступити на контракт й одразу після зарахування написати заяву про переведення на бюджет. Торік більшість вступників з Криму та Донбасу скористалися цією процедурою та були переведені на місця держзамовлення”, – підкреслила Світлана Кретович.

Перейти до вмісту