Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Водні поліцейські Кременчука взяли участь у масштабних навчаннях за участі Національної гвардії України

Навчання проходили на Камянському водосховищі.  

У період з 16-го по 20 липня льотний склад управлінця авіації національної гвардії, військовослужбовці Національної гвардії частини № 2269 та фахівці рятувальної парашутно-десантної групи,  представники поліції  ГУНП в Полтавській та в Кіровоградській областях  беруть участь у навчальних зборах, повідомляє поліція Полтавщини.

Основна мета спільних навчань – налагодження механізму співпраці,  підготовка особового складу до виконання польотів та пошуково-рятувальних робіт, та виживання в різних місцевостях та кліматичних умовах.

Як розповів керівник водної поліції Кременчука Олега Стешенко, основними завданнями водних поліцейських є блокування всіх суден, що направляються в зону проведення заходів, охорона порядку на воді та безпека суден, що проходять поряд.

“Ускладнені погодні умови  додали навчанням екстремальності. Працівниками водної поліції надавалася допомога суднам, які потрапили в негоду, та в найкоротші терміни доставлялися на суходіл, – зазначив Олег Стешенко. – Окрім цього, нами надавалися методичні рекомендації  щодо дій на акваторії водосховища з урахуванням особливостей місцевості”.

Перейти до вмісту