Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

В Україні зафіксували вже четвертий випадок дифтерії

У Чернігівській області зафіксовано четвертий випадок захворювання на дифтерію в Україні, повідомила прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України.

“У Центральну районну лікарню Ніжинського району надійшов 11-річний хлопчик з набряком шиї і підозрою на дифтерію, який хворів удома протягом п’яти днів. Йому ввели протидифтерійную сироватку, його стан важкий, він зараз знаходиться в реанімації. З області за ним уже виїхав реанімобіль, тому найближчим часом хлопчик буде доставлений в обласну реанімацію”, – йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в суботу в селище, де проживає хлопчик, виїде команда епідеміологів для проведення обстеження контактних осіб, оцінить загрози і визначить, чи потрібно вживати додаткових заходів, зокрема, профілактичне лікування або щеплення.

В Україні почастішали випадки дифтерії. Такий діагноз раніше був підтверджений у другого жителя Рубіжного в Луганській області – перший випадок за рік було зафіксовано в січні в тому ж населеному пункті.

Раніше відомий педіатр Євген Комаровський попередив, що слідом за кором у України на порозі стоїть дифтерія, смертність від якої досягає 50%, якщо вчасно не ввести протидифтерійну сироватку.

Нещеплених від дифтерії в МОЗ закликають не зволікати з вакцинацією, адже підступність цієї хвороби в тому, що як ГРВІ вона не проявляється. Людина може бути носієм і заражати оточуючих, навіть про це не здогадуючись. І якщо вакцин в країні досить для всього населення, то сироватки для вже хворих – лише на сотню осіб.

Перейти до вмісту