Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У центрі Полтави діти їздили у поліцейських автівках, сигналили і вивчали ПДР (ФОТО,ВІДЕО)

На Театральній площі Полтави патрульна поліція влаштувала для дітей справжнє свято, приурочене до відзначення 3-ї річниці Національної поліції України.

На асфальті розгорнули уявне пішохідне перехрестя, де діти вивчають правила дорожнього руху. Окрім цього, патрульні дарують символічні повітряні кульки — червоного, жовтого і зеленого кольорів.

У прес-службі патрульної поліції говорять, що для дітей підготували корисні ігри. Адже кожного дня відвідують освітні заклади, займають з дітьми і знають, що їм цікаво, а що — корисно.

«Буде безліч корисних ігор, тому що правила дорожнього руху важливі для кожного. Вчитимемо дітей, так як зараз літні канікули, щоб вони пам’ятали їх і не було ніяких неприємних ситуацій ні на дорогах, ні в побуті. Сьогодні можна поспілкуватись з поліцейськими у неформальній обстановці, отримати солодкі подарунки. Діти у нас обізнані. Інша ситуація, коли батьки не дотримуються ПДР і цим подають приклад своїм дітям», – зазначила представник прес-служби патрульної поліції Полтавської області Наталія Ширіпова.

Окрім всього, діти мають можливість посидіти за кермом поліцейського автомобіля, а в супроводі патрульного, навіть, покататись. 13-річний Богдан вже вдруге їздив у такому автомобілі, сам мріє стати поліцейським.

«Мені сподобалось у машині патрульної поліції, тому що там багато кнопок, сигналів, щоб зупиняти порушників. Дозволяли вмикати сирени, сигналити, посидіти за кермом, давали бронежилети, шоломи, дубинки. Було дуже цікаво. Але хотів би сам керувати машиною. Мрію вивчитись і бути поліцейським», – говорить Богдан Бондаренко.

Читайте також: #День Нацполіції України: як у Полтаві два роки тому з’явилися патрульні (ФОТО)

Перейти до вмісту