Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві визначили лауреатів на здобуття премії Самійла Величка

Сьогодні, під час засідання журі, визначили лауреатів міської щорічної премії імені Самійла Величка.

Ця премія заснована у 2003 році за пропозицією інтелігенції міста для відзначення письменників, науковців, краєзнавців, працівників культури, журналістів, митців, меценатів, громадських діячів.

Рішенням сорок дев’ятої сесії шостого скликання Полтавської міської ради від 23 квітня 2015 року розширено кількість номінацій премії із чотирьох до семи:

1. Дослідження в царині історії України.

2. Дослідження в царині історії Полтавщини.

3. Відображення національної історії у засобах масової інформації.

4. Відображення історії України в художній літературі.

5. За збереження історико-культурної спадщини Полтавського краю.

6. За сприяння розвитку Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви».

7. Відображення доленосних подій у творах мистецтва.

Так, під час засідання, члени журі визначили лауреатів у кожній номінації. Заступник міського голови, голова журі Світлана Тарашевська, зазначила, що цьогоріч на участь у конкурсі було подано 10 робіт, а переможці у кожній з номінацій отримають по 2 тисячі 500 гривень.

Нагородження лауреатів премії Самійла Величка відбудеться 24 серпня біля пам’ятного знаку загиблим українським козакам. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Довідково:

Премія присуджується за кращі здобутки, які утверджують гуманістичні й національні ідеали, ідеї незалежності України, духовні цінності українського народу та за вагомий внесок у національно-культурне відродження Української держави.

Організаторами премії є управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради та Державний історико-культурний заповідник «Поле Полтавської битви».

Перейти до вмісту