Ви тут:
Суспільство Україна 

У МВС заявляють, що в Україні більше немає черг на отримання біометричного закордонного паспорта

Міністр внутрішніх справ заявив, що інфраструктура Державної міграційної служби, потужності Поліграфкомбінату “Україна” перевищують щоденну кількість документів, що оформлюються, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

“Ситуація нормалізувалася тиждень тому, але оскільки поодинокі випадки затримки видачі документів у день-два ще спостерігались, то сьогодні можу офіційно заявити: затримок у видачі закордонних паспортів більше немає. Відповідно, жоден чиновник не може сьогодні кивати на Київ і казати “не надрукували”, якщо вийшов передбачений законом термін. Прощавайте, “рішали” і шахраї, з якими ми боролися, які пропонували послуги по прискоренню видачі. Прощавай невизначеність “встигну-не встигну» отримати паспорт до поїздки. Все тепер буденно: чіткі сроки – вчасно здав, вчасно отримав. Буденність. Ніякого екстріму”, – сказав Арсен Аваков.

Міністр підкреслив, що затримка видачі документа може бути пояснена лише ідентифікацією і тільки в тому випадку, якщо людина отримала внутрішній паспорт в населеному пункті, який зараз окуповано російсько – терористичними військами (Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей). Агресор створив для цих людей величезні проблеми, при чому вони частково залишаться навіть після деокупації, бо паперові архіви скомпроментовані.

Арсен Аваков наголосив, що наступним завданням №1 для ДМС є використання електронного цифрового підпису в ІD-карті та  відкриття опції “заміна паспорта-книжки зразка 1994 року на біометричну ІD- карту за бажанням”.

Перейти до вмісту