Ви тут:
Суспільство Україна 

У Мінрегіонбуді планують розглянути питання щодо проектування туалетів у метро

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

“Питання наявності на станціях метрополітену туалетних кімнат, доступних для звичайних людей (пасажирів метро), не нове і періодично піднімається громадянами. Наскільки мені відомо, в Києві навіть створювали таку петицію, яку підтримало багато киян. Тобто запит у суспільства є”, – каже Парцхаладзе.

Водночас, за його словами, проектування публічних туалетів на станціях метрополітену в державних будівельних нормах наразі не передбачено. Це пояснюється можливою небезпекою пасажирів, недопущенням закладання пожежно- та вибухонебезпечних предметів, повідомляє “Українська правда”.

“Тому зараз, оновлюючи ДБН щодо метрополітенів, ми вирішили також проаналізувати і це питання та розглянути пропозицію щодо введення нової норми, яка буде стосуватися можливості проектування туалетів на станціях метро чи при вході до них”, — сказав він.

За його словами, потрібно проаналізувати всі технічні можливості щодо того, як це можна зробити.

“Ключові критерії: необхідність, безпека і співвідношення щодо вартості. Можливо, на самих перонах станцій робити це буде складно технічно. Альтернативні варіанти – проектувати громадські вбиральні при вході у метро або в підземних переходах… У багатьох країнах Європи саме так і зроблено, наприклад, у підземках Лондона, Парижа чи Рима працюють такі туалети”, – зазначив заступник міністра.

Також Мінрегіон пропонує обов’язкове облаштування туалетів для відвідувачів у великих продовольчих магазинах.

Перейти до вмісту