Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відбудують будинок культури за 88,56 млн гривень

Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА, згідно з результатами тендеру, замовив ТОВ «Будівельна компанія «Iнекобуд» відновлення будинку культури в Лубнах за 88,56 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року нежитлову будівлю по вулиці Шевченка, 2/2 мають реконструювати під будинок культури.

Зокрема, планується збільшити глядацьку залу до 800 місць, зберегти мозаїчне панно на фасаді, утеплити й оздобити стіни, оновити сквер тощо. Гарантійний строк становить десять років.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість разом з угодою оприлюднено специфікацію на обладнання й устаткування, що не монтується, на 4,01 млн грн., причому в половині випадків ціни вказані за комплекти, а не за одиницю.

На заробітну плату піде 10,11 млн грн., тобто 11% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,85 млн грн. Ціна угоди на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 88,66 млн грн.

Конкурентами були полтавське ТОВ «Алексбуд» Олександра Кобченка і столичне ТОВ «Компанія-Ірбіс» Зіти Пшеничної. Друга фірма оскаржила в АМКУ обрання «Інекобуду» переможцем, вважаючи, що в того замало працівників для такого обсягу робіт. Однак адмінколегія не задовольнила скаргу, бо тендерна документація не містила вимог щодо кількості працівників, а скаржник не довів неможливість належного виконання робіт.

Основна мета проекту – створення належних умов для творчості, естетичного виховання молоді, забезпечення надання доступних культурно-мистецьких послуг та задоволення соціально-культурних потреб населення, підвищення ефективності і надійності функціонування та експлуатації міського будинку культури, розбудова культурно-мистецького простору та збереження культурної спадщини.

Лубенський міський будинок культури з 1988 року експлуатувався без проведення капітального ремонту чи реконструкції. Внаслідок цього на даний час приміщення не використовується за призначенням і потребує повної реконструкції, осередок культури міста з 2007 року знаходиться в тимчасово облаштованому приміщенні.

 

Перейти до вмісту