Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці завершили 2-й етап хлорування води

За інформацією КП «Кременчукводоканал», у  зв’язку з зміною в літній період хімічного складу поверхневого джерела водопостачання з 20 червня по 30 червня 2018 року на водоочисній станції КП «Кременчукводоканал»  проводився 2-й етап промислової апробації реагенту «АМОПОЛ» на існуючій станції автоматичного приготування та дозування флокулянту.
Контроль якості води за етапами її очищення, питної води в розподільній водопровідній мережі міста виконувався щоденно згідно з існуючою робочою програмою  виробничого контролю безпечності та якості води з необхідними додатковим дослідженнями, повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.
За результатами проведених випробувань фахівцями підприємства отримані наступні результати:
– використання реагенту «АМОПОЛ» сумісно з первинним хлоруванням в умовах існуючої технологічної схеми підготовки води запобігає утворенню хлорорганічних сполук (хлороформу та тригалогенметанів);
– органолептичні параметри (забарвленість, запах, присмак), показник амонію, хлору залишкового та мікробіологічні показники, які могли змінитися під час застосування реагенту, відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10.
– досягнуто зменшення на 40% витрат хлору на приготування питної води від установленої практики.
На КП «Кременчукводоканал» наголошують, що в період промислової апробації від споживачів міста не надійшло жодної скарги стосовно погіршення якості питної води.
Враховуючи вищевикладене, працівниками підприємства прийнято рішення про економічну та технічну можливість подальшого використання реагенту «АМОПОЛУ» в підготовці питної води на водоочисній станції м.Кременчука та реалізації будівництва нового сучасного цеху амонізації.

 

Перейти до вмісту