Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відкриють сучасний лікувально-діагностичний онкоцентр

Онкологічні хвороби – трагедія ХХІ століття, адже за сучасною медичною статистикою вони посідають друге  місце серед інших захворювань.
За інформацією головного лікаря Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру Володимира Севідова, на сьогодні на базі медичної установи проводиться лікування 80% видів онкологічних хвороб. Разом із тим, у Кременчуці повністю відсутня діагностична база, яка б могла дозволити виявляти рак на ранніх стадіях, що є вкрай необхідним для успішної боротьби з цим страшним недугом, повідомляє Кременчуцька міська рада.
Народний депутат України Юрій Шаповалов зазначив, що розуміючи існуючу проблему, міська влада Кременчука ініціювала створення відділення діагностики на базі Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру. Планується, що в цьому центрі будуть створені сучасні умови для проходження кременчужанами профілактичного обстеження на онкозахворювання, отримання фахової консультації та своєчасної медичної допомоги, працюватимуть 3 оперблоки з сучасним обладнанням. Завдяки цьому якість ранньої онкодіагностики  має значно покращитися. Юрій Шаповалов підкреслив, що наразі стоїть задача якнайшвидше вирішити всі процедурні питання, пов’язані з подальшою реалізацією проекту відкриття лікувально-діагностичного центру на базі Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру.
Міський голова Віталій Малецький відмітив, що виявлення хвороби на ранній стадії – успішний крок у боротьбі з нею. Створення такого центру є дуже важливим для кременчужан, бо він відкриє доступ до отримання якісних медичних послуг, надасть  можливість городянам  пройти діагностичні обстеження  на сучасному обладнанні у себе вдома, не виїжджаючи в інші міста, регіони та за кордон. Керівник міста наголосив, що в новому центрі також будуть створені сучасні умови для роботи лікарів, які знаючи ситуацію та діагноз пацієнта, зможуть оперативно відреагувати та призначити правильний курс лікування.

 

Перейти до вмісту