Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Турки разом з українцями продовжують будувати нову дорогу навколо Полтави

Спорудження першої черги обходу м.Полтави відбувається в рамках реалізації Другого проекту покращення автомобільних доріг та безпеки руху. Нова дорога буде протяжністю близько 5 км і сполучатиме міжнародні автошляхи Київ-Харків та Полтава-Олександрія.

Між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку у 2012 році була підписана Угода про позику, відповідно до якої Банк надав позику в сумі 450 млн. доларів США для допомоги у фінансуванні Другого проекту. Мета Проекту – поліпшення стану та якості ділянок автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський і підвищення безпеки руху на дорогах держави. Як повідомили у прес-службі  Служби автомобільних доріг у Полтавській областіПроект складається з декількох частин і реалізовується одночасно в декількох областях України:

  • Компонент 1. Реабілітація автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський

  • Компонент 2. Поліпшення безпеки дорожнього руху

  • Компонент 3. Створення інституційного потенціалу

– Один з етапів реабілітації автодороги Київ-Харків передбачає будівництво трьох обходів населених пунктів. Наразі робота триває на всіх ділянках. В Полтавському районі будується І черга обходу м.Полтава. Він сполучатиме автодороги Київ-Харків та Полтава-Олександрія, тобто нова дорога йтиме від с. Супрунівка до с. Розсошенці, – розповідає начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимир Трояновський.

Перша черга передбачає будівництво 5 км нової дороги І категорії (по дві смуги руху в кожному напрямі). Турецька компанія «Onur» розпочала будівництво в 2017 р. Штучні споруди на субпідряді будує ТОВ «МП «Мостострой». Активна робота триває на 500 метровій естакаді. Підрядник проводить насування металевого перекриття. Разом з цим відбується будівництво опор та монтж балок на дворівневій розв’язці в с.Розсошенці. Орієнтовна дата закінчення будівництва — 2019 рік.

 

Перейти до вмісту