Ціни на продукти у червні зросли на 0,3%
Середнє зростання цін на продукти становило в червні 0,3%. Це відбулось за рахунок суттєвого зниження ціни на яйця, яблука та цибулю.
Лідером подорожчання червня виявився житній та житньо-пшеничний хліб, який додав 8,1%. Друге місце посів батон із 3,2%, а третє – вітчизняні макарони з 3,1%, пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбук.
“Гречка додала 2,9% за місяць, хліб пшеничний із борошна першого ґатунку коштує більше на 2,6%, молоко – на 2,5%, рис – на 2,4%, борошно – на 2,3%. На 2,1% одразу стали дорожче пшоно та варені ковбаси, а масло додало 1,9% вартості. Менше відсотка показали зростання всі інші продукти: манна крупа – 0,9%, на 0,7% подорожчали цукор, ячна крупа та куряче філе, соняшникова олія – на 0,6%, морожена риба та бройлер – на 0,4%, а сметана – на 0,3%. Не зросла в перший літній місяць ціна на м’який сир. А от деякі продукти вже знизились в ціні, як то курячі яйця – на 13,4%, яблука та цибуля – на 7,1%, сало та свинина – на 0,9%, а яловичина – на 0,7%. Також від’ємну динаміку показав єдиний хліб – пшеничний з борошна вищого ґатунку, який став доступніше на 0,1%”, – йдеться у повідомленні.