Ви тут:
Суспільство Україна 

Сервіс Booking заборонив туристам бронювати житло в Криму

Сервіс Booking.com виключив можливість бронювати об’єкти розміщення в анексованому Криму. Сайт компанії повідомляє про це при спробі зарезервувати готель, хостел чи квартиру в будь-якій точці півострова, пише “Крим. Реалії”

«На жаль, в даний момент на нашому сайті неможливо забронювати проживання в Криму з метою відпочинку», – повідомляється на сайті сервісу.

Власниця одного з хостелів в Судаку на своїй сторінці у Facebook опублікувала офіційну відповідь від сервісу, в якому говориться, що компанія обмежила бронювання через санкції Євросоюзу.

«Компанія Booking.com завжди прагне дотримуватися всіх відповідних і чинних законів, що діють на території, де вона працює. Оскільки Booking.com B.V. базується в Нідерландах, ми повинні дотримуватися торгових санкцій ЄС щодо Криму. Згідно з санкціями, компанії Booking.com заборонено пропонувати будь-які послуги, безпосередньо пов’язаними з туристичною діяльністю в Криму», – йдеться у відповіді компанії.

При цьому бізнес-туристи все ще можуть бронювати житло на півострові.

У грудні 2016 року Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження щодо сайту Booking.com за «торгівлю краденим». Зокрема зазначалося, що сервіс «проводить операції і продає проживання в санаторіях і готелях Криму, вкрадених в України».

Пізніше Booking.com зробив доступним пошук і бронювання проживання в анексованому Криму тільки для тих, хто подорожує не з метою відпочинку.

Перейти до вмісту