Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники закликають полтавців дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки

З метою запобігання виникнення пожеж в житловому секторі та на відкритій території фахівці обласної Служби порятунку «101» проводять з громадянами профілактичні бесіди.

Так, сьогодні рятувальники провели профілактичні бесіди з мешканцями міста Полтава, а днями раніше з жителями Полтавського, Карлівського та Глобинського районів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час спілкування з громадянами рятувальники закликали дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у побуті, не провокувати пожежі на відкритій території, особливо у лісових масивах. Також, співробітники ДСНС навчали алгоритмам дій на випадок виникнення різних екстремальних ситуацій.  Крім того, рятувальники розповідали як діяти у разі виявлення підозрілих чи застарілих боєприпасів часів минулих війн. Наостанок бесід, фахівці Служби вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області нагадує, що у зв’язку із оголошенням на території області протягом 10-12 липня надзвичайного (5 класу) рівня пожежної небезпеки діють певні обмеження. Так, забороняється розводити багаття у лісі та лісопосадках, заїзджати автомобілем до лісу. Також, палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я. Крім того, забороняється створювати смітники та спалювати відходи, спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях тощо.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером 101. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Перейти до вмісту