Ви тут:
Суспільство Україна 

Розвиток швидкісного руху та оновлення парку обговорили представники Укрзалізниці та китайських залізничних компаній

У цьому та інших напрямках з ПАТ «Укрзалізниця» готові співпрацювати залізничні компанії Китайської народної республіки.

Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

Вітаючи колег з Китаю, в.о. голови правління Євген Кравцов повідомив:

«Ваша готовність до діалогу свідчить про серйозність намірів. Укрзалізниці важко змагатися за обсягами перевезень із китайською залізницею, але на європейському просторі вона є однією з найбільших перевізників».

Він зауважив, що на сьогоднішній день Укрзалізниця зацікавлена насамперед у довгострокових проектах для оновлення парку та розвитку швидкісного руху.

Важливим питанням зустрічі був розвиток швидкісного руху.

«Будівництво швидкісної залізничної лінії обговорювалося на рівні міністерства. На сьогодні будівництво такого об’єкта ми сприймаємо як державний, національний проект. Я бачу в ньому великий потенціал, але власних коштів Укрзалізниці для його реалізації недостатньо. Але є кілька точок: Ковель, Львів, Мукачево, – які перспективні для з’єднання їх євроколією. Це для нас реалістичні проекти на найближчі роки. Вони, звичайно, прив’язані до нашого валового транзитного потенціалу», – прокоментував Євген Кравцов.

Він розповів іноземним колегам про проекти, реалізація яких запланована на найближчі роки:

«Серед них електрифікація лінії Долинська – Миколаїв – Колосівка. Ми вже маємо фінансування від європейських банків на цей проект, найближчим часом буде проведено тендер. І ми будемо раді, ящо китайські компанії візьмуть у ньому участь».

Перейти до вмісту