Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавці проситимуть патріарха Варфоломія надати автокефалію православній церкві України

Депутати Полтавської обласної ради звертатимуться до Вселенського Патріарха Варфоломія га найближчій сесії Полтавської облради.

Питання носить назву «Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній Церкві в Україні»

«Полтавська обласна рада підтримує Звернення Президента України Петра Порошенка, постанову Верховної Ради України від 16 червня 2016 року № 1422-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні»— йдеться у документі.

Депутати Полтавської обласної ради вважають, що таке рішення Константинопольської Матері-Церкви буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла Хрещення.

Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковнодержавному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

Також депутати вважають, що створення Помісної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне ще одну можливість деструктивного втручання країни-агресора у політичні та соціальні процеси в Україні.

Перейти до вмісту