Ви тут:
Суспільство 

Польські партнери мають намір реалізувати енергоефективні проекти в об’єднаних територіальних громадах України

Про необхідність заохочувати ОТГ до проектів з енергоефективності та використання «чистих» джерел енергії говорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із Президентом Польсько-української господарчої палати (ПУГП) з українського боку Олександром Шлапаком та Президентом ПУГП з польського боку Яцеком Пєхотою. Також у зустрічі взяв участь віце-голова Асоціації «Європа-Північ-Схід», координатор проекту «Наша енергія» Даріуш Шимчиха, повідомляє Урядовий портал.

Учасники зустрічі звернули особливу увагу на питання широкого впровадження енергосервісу та системи енергоменеджменту у бюджетних установах України, над чим працює Держенергоефективності у співпраці із місцевою владою.

У свою чергу, Олександр Шлапак із колегами розповів про діяльність Польсько-української господарчої палати, яка покликана зміцнювати польсько-українські ділові зв’язки, сприяти заснуванню спільних інвестиційних проектів тощо.

Зокрема, Польсько-українська господарча палата у партнерстві з Фондом міжнародної солідарності і Національним агентством енергозбереження Польщі впроваджує новий проект «Наша енергія», в рамках якого планується оцінити можливість покращення енергоефективності у 5-ти об’єднаних територіальних громадах Харківської області.

На базі цих ОТГ польські та українські фахівці проведуть енергоаудит будівель бюджетної сфери та запропонують рекомендації щодо залучення кращих практик для реалізації енергоефективних заходів.

Під час перемовин сторони дійшли згоди щодо об’єднання зусиль у рамках цього пілотного проекту. Так, Агентство розгляне можливість надання експертної підтримки проекту.

 Крім того, сторони висловили пропозицію щодо проведення спільної підсумкової конференції за результатами українсько-польського партнерства у сфері енергоефективності.

Перейти до вмісту