Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочалась обласна науково-дослідницька експедиція юних природодослідників

З 28 червня на території геологічної пам’ятки природи Бутова гора, що на Шишаччині, розпочала свою роботу обласна науково-дослідницька експедиція для слухачів очно-заочної біологічної школи Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Участь у роботі експедиції беруть 68 дітей з різних районів та міст Полтавщини.

Наметове містечко розмістилося у місцях, які пов’язані з іменем видатного вченого, першого президента Академії наук України В.І.Вернадського, повідомляють у Департаменті освіти.
На урочистій лінійці, присвяченій відкриттю експедиції, дітей привітав директор Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Віталій Григорович Бедніна.

Урочисто піднято національний прапор, пролунав Гімн України.
Традиційно відкриття наметового містечка – це посвята його мешканців у юні екологи, коли всі діти проходять «вогонь», «воду» та «мідні труби». Обряд посвяти у юні екологи здійснив начальник експедиції Микола Олексійович Журавель.
Обласна науково-дослідницька експедиція – це нова форма роботи з дітьми у природному середовищі.


Науковий супровід під час експедиції здійснюють науковці національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка та національного технічного університету імені Ю.Кондратюка. Протягом трьох тижнів юні дослідники природи вивчатимуть флору і фауну на природно-заповідних територіях Шишацького краю.
Крім екскурсій та навчальних занять з біології та хімії, учасників експедиції чекають цікаві пізнавально-розважальні заходи, спортивні ігри та змагання.

Перейти до вмісту