Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лікар із Кременчука презентує унікальну систему аутодонорства на телепроекті «Нові лідери»

Лікаря Ростислава Зауральського добре знають не тільки у його рідному Кременчуку. Разом із однодумцями від створив перший в Україні мобільний пункт переливання крові, з яким успішно працював у зоні АТО. Винахід кременчуцького лікаря зберіг життя багатьом українським військовим.

Зараз Ростислав Зауральський продовжує працювати у сфері трансфузіології, хоч і не на фронті. Робота у Кременчуцькому міському пологовому будинку у відділенні трансфузіології та ефферентної медицини дає змогу проводити інноваційні дослідження крові. Одним із напрямків діяльності лікаря є робота з заготівлею, зберіганням і використання аутоплазми. Так, у Кременчуці більше 12 тисяч жінок стали аутодонорами – кожна третя вагітна мешканка міста здає плазму крові, щоб убезпечити себе від можливої втрати крові під час пологів.

«Провівши дослідження, а також технічні випробування, я виконав більше 13000 операцій по заготівлі аутоплазми», – розповідає Ростислав Зауральський.

За його словами, унікальна система аутодонорства дозволяє скороти післяпологові ускладнення на 90%. Та на жаль, Кременчук – чи не єдине місто, яке її застосовує.

Аби розповісти про свій винахід широкій громадськості, Ростислав Зауральський прийшов загальнонаціональний телепроект «Нові лідери» і навіть увійшов до сотні найкращих. Лікар сподівається, що участь у «Нових лідерах» дасть змогу розказати усім про широкі можливості української медицини.

– Мета мого проекту – впровадження даного протоколу на всеукраїнському рівні, а також розробка системи переходу української медицини на рівень розвинених країн у найкоротший час, – ділиться планами Ростислав Зауральський.

– Українська медицина перебуває у дуже складному стані. З одного боку, ми хочемо піти від старої системи і прийти до нової, європейської. Але, як показує практика, перехідний період якраз і є найскладнішим.

Доля проекту кременчуцького лікаря на телепроекті «Нові лідери» буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Детальніше – тут: https://novilidery.com/lider/zauralskii-rostislav

Перейти до вмісту