Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Кременчужани можуть підписати договори на медичний супровід із сімейними лікарями в зручний для них час

Центри первинної медико-санітарної допомоги Кременчука, за підсумками І-го етапу кампанії декларування з сімейними лікарями, вже отримали транш із державного бюджету на впровадження своєї діяльності.

Начальник управління охорони здоров’я міста Дмитро Петращук повідомив, що наразі  ЦПМСД №1 отримав близько 1 млн 600 тис. грн, ЦПМСД №2 – 1 млн 200 тис. грн, ЦПМСД №3 – понад 4 млн грн.

На рівні держави до  1 липня тривав І-й етап  підписання договорів громадян на медичний супровід із сімейними лікарями. Як повідомляють у міській раді, цей процес не зупинено, кампанія декларування продовжена.

До уваги кременчужан!

Для укладання угоди з лікарем загальної практики-сімейним лікарем та лікарем-педіатром дільничним необхідно здійснити чотири основних кроки.

КРОК 1: Обрання лікаря. Для цього потрібно відвідати заклади охорони здоров’я міста первинного рівня та ознайомитися з необхідною інформацією на спеціальних стендах, або зайти на сайти Центрів ПМСД №№ 1, 2, 3 (knmp-cpmsd1-kr.pl.ua; pmsd2.tilda.ws; PMSD3.tilda.ws) й отримати відомості про лікарів первинної ланки Кременчука. За більш детальною інформацією щодо укладання угод (заповнення декларації), можна звернутись безпосередньо до лікаря загальної практики-сімейного лікаря, лікаря-педіатра дільничного або керівництва закладу охорони здоров’я первинного рівня.

КРОК 2: Із паспортом, ідентифікаційним кодом і мобільним телефоном, а якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – то й зі свідоцтвом про народження дитини, звернутися до реєстратури обраного закладу охорони здоров’я та повідомити про бажання підписати декларацію.

КРОК 3: Уповноважений працівник Центру ПМСД (реєстратор, медсестра або лікар) введе дані людини, яка бажає укласти угоду з лікарем, в електронну систему та роздруковує декларацію із її даними. А потім підписуються два екземпляри роздрукованої декларації – один залишається в закладі, інший вручається громадянину.

Перейти до вмісту