Ви тут:
Суспільство Україна 

Головою Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» обрано Шевкі Аджунера

Під час засідання новосформованої Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» було обрано її голову. Очолив Наглядову раду Шевкі Аджунер, його заступником обрано Даніеля Білака, корпоративним секретарем ПАТ «Укрзалізниця» обрано Мирослава Молнара. Також учасники засідання утворили комітети Наглядової ради.

Шевкі Аджунер очолює український офіс Європейського банку реконструкції та розвитку. Має досвід роботи на вищих управлінських посадах міжнародного рівня, спеціалізація – фінансовий/банківський сектор. Професійні компетенції: стратегія та розвиток бізнесу, міжнародні відносини, операційна ефективність, фінанси та аудит, корпоративне управління, комплаєнс та ризик-менеджмент, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Нагадаємо, перше установче засідання Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» відбулось 17 липня 2018 року. Участь у ньому взяв в.о. голови правління товариства Євген Кравцов.

Укрзалізниця – перша державна компанія, Наглядову раду якої сформовано за новою процедурою відбору її незалежних членів. До її складу в якості незалежних членів входять Андерс Ослунд, Шевкі Аджунер, Крістіан Кун та Андреас Матьє. У якості членів Наглядової ради – представників держави затверджені Даніель Білак, Іван Юрик, Костянтин Мар’євич.

За новим законодавством на Наглядову раду товариства покладено не тільки контролюючі та регулюючі функції, вона також здійснює управління компанією.

Перейти до вмісту