Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Головний художник музею-заповідника Опішні преміг у Всеукраїнському фотоконкурсі

Одним з переможців сатирично-гумористичного фотоконкурсу «Весела копиця» став Юрій Пошивайло.

Як розповіли у Національному музеї — заповіднику українського гончарства в Опішному, у Долині, що в Івано-Франківщині,  навесні цього року проходив сатирично-гумористичний фотоконкурс «Весела копиця». Його організаторами стали Долинська міська рада, Долинський краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни й Омеляна Антоновичів, Долинський народний фотоклуб «Промінь» і Гільдія Галицьких Гумористів.

За концепцією, фото на участь у конкурсі могли подати як професійні фотографи, так і аматори, але за однієї умови – гумористична тематика. Оцінювали світлини в трьох номінаціях: репортажне фото, портрет, природа.

“Днями було оголошено результати гумористичного конкурсу «Весела Копиця». Надзвичайною приємністю стала новина, що наш колега, головний художник Національного музею-заповідника українського гончарства Юрко Пошивайло, став одним із переможців цього «веселого» конкурсу. В номінації «Природа» він отримав Золоту медаль Національної спілки фотохудожників України за світлину «На посту», – йдеться у повідомленні.

За інформацією “Вікіпедії”, Пошивайло Юрій Миколайович (14 березня 1968 року, селище Опішня Зіньківського району Полтавської області) — гончар, скульптор, фотохудожник. Походить з відомого опішнянського роду гончарів Пошивайлів.

Після навчання в школі закінчив історичний факультет Київського державного педагогічного інституту імені Михайла Драгоманова. Трудову діяльність розпочав у Національному музеї-заповіднику українського гончарства. Нині працює головним художником музею-заповідника. Дизайнерське оформлення друкованих видань про гончарство і українську народно-ужиткове мистецтво Юрка Пошивайла відзначаються оригінальністю і самобутністю.
Значний вплив на стиль робіт Юрка Пошивайла здійснила творчість батька — гончаря Миколи Пошивайла.

Перейти до вмісту