Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Facebook планує запустити супутник для роздачі інтернету з орбіти

Представники Facebook підтвердили цю інформацію в відповідь на запит видання Wired, пише Media Sapiens.

Супутник має робочу назву Athena й  призначений для надання доступу до мережі в ті місця на Землі, куди неможливо провести волоконно-оптичні кабелі.

Facebook збирається забезпечити доступ до інтернету з використанням радіосигналів міліметрового діапазону. Ця технологія матиме назву PointView Tech. 

З документів, які отримало видання Wired, відомо, що запуск інтернет-супутника планується на початок 2019 року.

«Хоча наразі ми не можемо розповісти нічого конкретного про цей проект, ми вважаємо, що супутникові технології стануть важливим фактором розвитку інфраструктури широкосмугового доступу наступного покоління, що дозволить забезпечити широкосмугове підключення до сільських регіонів, де відсутнє підключення до інтернету», – повідомив представник Facebook.

Минулого місяця стало відомо, що Facebook відмовилася від створення безпілотників для роздачі інтернету – свого проекту Aquila, що стартував у 2014 році. У компанії розповіли, що тепер її інженери зосередяться на створенні конкретних компонентів для інших повітряних транспортних засобів.

Видання The Verge припускає, що після надання доступу до інтернету новим користувачам, вони приєднаються до соцмережі Facebook, що в свою чергу «розширить глобальне охоплення і сприятиме зміцненню імперії її онлайн-реклами».

Згідно дослідження широкосмугового зв’язку Broadband Commission, станом на вересень 2017-го року понад половина населення Землі не мала доступу до всесвітньої мережі. На думку аналітиків, єдиним способом змінити це є використання супутників на низькій навколоземній орбіті. Над цим вже працюють такі компанії як OneWeb і SpaceX.

Нагадаємо, в лютому SpaceX, яка належить Ілону Маску, нарешті запустила ракету з супутниками для роздачі інтернету Falcon 9. Компанія розробила план зі створення власної комунікаційної мережі, за допомогою якої вона зможе надати доступ до інтернету по всьому світу. Спершу планувалося вивести на орбіту 4425 спеціальних супутників, які будуть роздавати інтернет. Однак пізніше вже йшлося про 12 тисяч супутників. Завершити формування мережі в SpaceX планують до 2024 року.

Перейти до вмісту