Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати Полтавської облради проголосували за погодження спецдозволів на видобування вуглеводнів

Відповідно до звернень Державної служби геології та надр України, обласна рада погодила надання спеціальних дозволів на користування надрами на території Полтавської області ряду видобувних компаній.

Зокрема, ТОВ «ІСТ ЮРОУП ПЕТРОЛЕУМ» – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, нафти, газу сланцевих товщ; ТОВ «ТВИНС ГРУП», ТОВ «ЕЛІОН ІНВЕСТ», ТОВ «СЕНС-Д», ТОВ «ПРАЙС КОМПАНІ» – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Прийняті рішення прокоментував голова постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Сергій Мамоян.

«Раніше ми утримувалися від надання погоджень на отримання спецдозволів, щоб прискорити прийняття Верховною Радою України закону 3038. Це була наша принципова позиція, – сказав Сергій Мамоян, – Закон прийнято, і тепер громади отримають частину рентної плати від видобування вуглеводнів. Зазначені компанії надали всі необхідні документи, уклали соціальні угоди з органами місцевої влади, тому ми погодили надання їм спецдозволів на користування надрами».

Разом з тим, Сергій Мамоян зазначив, що депутати обласної ради контролюватимуть дотримання видобувними компаніями природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що сесію Полтавської обласної ради можна було переглянути онлайн

У Зінькові розпочалося виїзне засідання сесії Полтавської облради, на порядку денному більше сотні питань (ФОТО)

У “Об’єднаному готельному господарстві” Полтавщини новий гендиректор

Один із депутатів обласної ради вирішив достроково припинити повноваження

Двом комунальним підприємствам на Полтавщині збільшили статутний капітал

Депутати обласної ради не підтримали рішення про використання червоно-чорного прапора

Перейти до вмісту