Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Автори проектів «Бюджету участі» зустрілися під час «круглого столу»

Учора відбувся круглий стіл за участю авторів проектів – переможців минулого року та авторів нових проектів.

Під час зустрічі, обговорили етапи реалізації проектів бюджету участі та співпрацю з проектними та підрядними організаціями. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Секретар міської ради Оксана Деркач зазначила, що у Полтаві «Бюджет участі» реалізується вже третій рік поспіль. За цей час місто отримало не лише проекти, які вже втілені у життя за участі громади, але й дуже цінний досвід.

– У Полтаві, завдяки програмі партиципаторного бюджетування, з’явився перший соціальний коворкінг-центр, перша станція технічного самообслуговування велосипедів. Після облаштування матимемо перший у Полтаві інклюзивний майданчик, перший моторико-парк для дітей на провулку Рибальському.

Автори проектів-переможців минулих років поділилися досвідом щодо формування проектів, проведення агітаційно-рекламної кампанії, складання кошторисної документації. Головне, говорять, проявляти ініціативу та подавати власні проекти для їхнього розгляду та подальшого голосування жителями міста.

Автор проекту-переможця минулого року Лариса Карпова розповіла про те, як перемогти та пояснила, коли краще розпочинати рекламну кампанію.

– Програма «Бюджет участі» – це унікальний шанс для всіх активних полтавців втілити в життя ідеї. Промоція проекту відіграє надважливу роль в успішності проекту. Тому, головним є те, щоб поданий проект був значущий та знайшов підтримку у населення, – розповіла Лариса Карпова. – Якщо ви вже подали проект, то не чекайте старту офіційного голосування, а рекламуйте свою ідею уже зараз!

Майбутні автори проектів цікавилися про всі особливості «Бюджету участі», можливі тематики проектів та основні вимоги щодо подачі нових ідей, про які розповів фахівець КО «Інститут розвитку міста» Артем Іванюк. Він зазначив, що участь у конкурсі «Бюджет участі» можуть брали лише жителі міста, яким виповнилося 16 років. Для подачі власної ідеї необхідно заповнити форму подання проекту, яка розміщена на сайті Полтавської міської ради, зібрати 15 підписів на підтримку проекту та до 31 липня подати сам проект до КО «Інститут розвитку міста».

Перейти до вмісту