Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

АМКУ інформує щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у зв’язку з численними зверненнями суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування повідомляє наступне.

Територіальним відділенням відповідно до вимог пунктів 5 та 11 частини першої статті 7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та частини четвертої статті 4 Закону України «Про захист економічної конкуренції», на виконання доручення голови Антимонопольного комітету України Терентьєва Ю.О. №13-01/460 від 06.07.2018р. (вх. № 66-01/124К від 06.07.2018р.) здійснюється дослідження регіонального ринку розподілу природного газу та ринку встановлення засобів дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природною газу, з метою виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

У зв’язку з вищевикладеним, 11.07.2018р. усім газорозподільним підприємствам Полтавської області були направлені вимоги щодо надання інформації стосовно вищезазначеного питання.

При цьому, повідомляємо, що на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке відбулось 12.07.2018 року, було прийнято постанову № 691 «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494 та внесення змін до Типового договору розподілу природного газу».

Згідно вищезазначеної постанови, абзац третій пункту 2 глави 3 Кодексу газорозподільних систем доповнено новим положенням, згідно якого у випадку надання  власником комерційного вузла обліку Оператору ГРМ гарантійного листа (безумовного, безвідкличного), в якому такий власник письмово підтвердить свої зобов’язання у визначений ним строк, але не пізніше 01 травня 2019 року, облаштувати комерційний вузол обліку засобами дистанційної передачі даних, Оператор ГРМ протягом визначеного строку не має права застосовувати до власника комерційного вузла обліку заходи з обмеження (припинення) передачі та/або розподілу природного газу на його об’єкт.

Таким чином, за результатами аналізу отриманої від газорозподільних підприємств інформації буде прийнято рішення щодо наявності чи відсутності в їх діях ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Перейти до вмісту