Ви тут:
Відео Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

112 млн грн на користь стягувачів: результат роботи державної виконавчої служби Полтавщини за І півріччя 2018 року (ВІДЕО)

Сьогодні під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління ДВС Віталій Коноз розповів про проведену роботу ДВС Полтавщини у І півріччі 2018 року та про другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває (№8296), який Верховна Рада прийняла 3 липня.

Протягом І півріччя на виконанні у відділах ДВС області перебувало 23163 виконавчих провадження з виконання виконавчих документів про стягнення аліментів, що становить 25% від загальної кількості виконавчих документів. При цьому, за час дії нововведень, з 6 лютого, державними виконавцями стягнуто майже 89 млн грн”, – розповів Віталій Коноз.

По 9433 виконавчих документах сума заборгованості перевищує суму платежів за 3 місяці — відомості про таких боржників внесені до публічного реєстру боржників по аліментах та обліковуються у так званій #ДошціГаньби.

На сьогоднішній день судами розглянуто та задоволено 56 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, з яких виконано в повному обсязі 14 протоколів на загальну суму 24 644 грн. Понад 900 боржників по аліментах перебувають у розшуку”, – зазначив Віталій Коноз.

Через систему електронних торгів OpenMarket за І півріччя реалізовано 117 лотів на суму понад 11 млн грн.

Також виконавча служба займається стягненням заборгованості по заробітній платі та інших виплатах пов’язаних з трудовими правовідносинами, на загальну суму 9,7 млн грн. За І півріччя в рахунок погашення заборгованості по заробітній платі стягувачам перераховано 2,2 млн грн, що на 1,1 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2017 року”, – наголосив Віталій Коноз.

Також заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби розповів про новації другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває.

А саме:

– Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.

– Система автоматизованого арешту коштів боржників.

– Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт у вигляді позбавлення волі до 2 років.

– Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.

– Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.

– Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.

– Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

– Збільшення мінімальної суми аліментів на утримання дитини.

– Звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних “горе” батька або матері у випадку несплати ними аліментів понад 3 роки.

– Звільнення позивачів від сплати судового збору у справах про збільшення розмірів аліментів.

– У разі відкриття або закриття рахунку фізичної особи банк зобов’язаний перевірити наявність інформації про внесення такої особи до Єдиного реєстру боржників.

Протягом І півріччя на примусовому виконанні у відділах ДВС ГТУЮ у Полтавській області перебувало 56 785 виконавчих проваджень з виконання виконавчих документів про стягнення коштів до Державного бюджету України на суму понад 272 млн грн. Завдяки роботі державних виконавців Державний бюджет України поповнено на суму понад 18 млн грн”, – додав Віталій Коноз.

Перейти до вмісту