Ви тут:
Суспільство Україна 

“Життя – безцінне. Завдання влади – створити достойні умови лікування в Україні”, – Володимир Гройсман прокоментував ситуацію навколо заступника глави МОЗ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду прокоментував вимогу народних депутатів України звільнити заступника Міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського через його висловлювання щодо ефективності лікування онкохворих українців за кордоном.

«Нікого прикривати не збираюся, і людський біль для мене дуже близький. Зверхнє ставлення до чужої біди – неприпустимо. Але хочу попросити, аби засідання спеціальної (дисциплінарної) комісії, яка розгляне питання (висловлювань Лінчевського), було публічним. Готовий виконати будь-яке спільне рішення. Я не уникаю відповідальності. Винний має бути покараний, а невинний – захищений», – сказав Глава Уряду.

Він наголосив, що життя – безцінне. І завдання влади – створити достойні умови лікування в Україні. Але одночасно, впевнений Прем’єр-міністр, треба припинити і маніпуляції цифрами та фактами, повідомляє Урядовий портал.

«Для мене система охорони здоров’я – особливий пріоритет. Всі знають, в якому стані ця система, – сказав Володимир Гройсман. – Я вдячний Парламенту за ухвалення рішень, які дозволять розпочати зміни в цій сфері. Я точно знаю, що на первинному рівні наші лікарі відчують, що зміна системи була виправдана. Треба трохи часу».

Перейти до вмісту