Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Як ОТГ інфраструктурну субвенцію використовують: Полтавщина в лідерах

Комісія при Мінрегіоні загалом погодила вже 2052 інфраструктурні проекти 571 об’єднаної громади на загальну суму 1,66 млрд грн. Отже нерозподіленими залишаються 240 млн грн коштів субвенції. 94 об’єднані громади усе ще не мають погоджених комісією проектів.

Всі об’єднані громади Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Полтавської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей вже мають затверджені проекти на всю, або майже всю суму субвенції, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Найбільше громад, які не мають погоджених комісією проектів, у Тернопільській (16) Миколаївській (12) Дніпропетровській та Чернігівській (по 11), Херсонській (10) областях.

Термін подачі таких проектів на розгляд комісії завершується вже у червні.

 

“Дякую головам громад за відповідальну роботу”, – написала на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Нагадаємо, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 665 об’єднаних громад, створених у 2015-2017 роках.

Перейти до вмісту