Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Вода на пляжах Кременчука не відповідає санітарним вимогам

Кременчуцький МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє, за результатами лабораторних досліджень від 22 червня показники мікробіологічної забрудненості води річкової (р. Дніпро) пляжу «Центральний» та пляжу в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р. Сухий Кагамлик) не відповідають санітарно – гігієнічним  вимогам.

Індекс лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) пляжу «Центральний» на початку (район кафе «Ахтамар») становить 240000, наприкінці (район колишнього кафе «Арарат») становить 240 000 (при нормативному показнику 10 000). На пляжі в районі  Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» на початку та в кінці пляжу становить 240000 (при нормативному показнику 5 000).

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для малечі.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань під час відпочинку, фахівці рекомендують городянам здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний» (р. Дніпро) та на пляжу в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р.Сухий Кагамлик), а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання.

           

Перейти до вмісту