Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Відбулося друге засідання конкурсної комісії щодо реалізації суспільно-значущих проектів громадських організацій Полтавщини

Сьогодні відбулося друге засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації з метою розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2018 році.

Згідно Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери у Полтавській області на 2016-2020 роки на 2018 рік заплановано 200 тис. грн на реалізацію суспільно-значущих проектів громадських організацій на території області, фінансова підтримка яких надається за рахунок коштів обласного бюджету, повідомляють у Полтавській ОДА.

«Всі ці громадські організації визначаються на конкурсних умовах. Протягом попередніх двох місяців ми збирали заявки від цих організацій. Сьогодні відбувається друге засідання конкурсної комісії, на якому  розглянули попередні заявки. На завтра ми плануємо другий і третій етапи проведення конкурсу, а саме публічне представлення цих проектів. Тобто кожна організація публічно запропонує свій проект», – повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко.

Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі подавали інститути громадянського суспільства, які є юридичними особами, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше, ніж за 6 місяців  до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подавалися для участі у конкурсі, спрямовувались на реалізацію таких цілей та пріоритетних завдань, як оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, допомога ЗСУ, сприяння у підтримці громадського порядку на території області, захист прав і свобод громадян; формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки; сприяння впровадженню загальнодержавних реформ на регіональному рівні; підвищення рівня громадянської активності членів територіальних громад, інституційної спроможності громадських об’єднань, забезпечення їх участі у державотворчих процесах та підвищення рівня екологічної обізнаності та проведення заходів з охорони довкілля.

Перейти до вмісту