Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські школярі здобули 6 медалей на Олімпіаді геніїв у США

2 золоті, 2 срібні, 2 бронзові медалі здобули українські школярі на GENIUS Olympiad 2018, яка проходила 11-16 червня у США на базі State University of New York at Oswego. Також наші учні отримали дві почесні відзнаки. У змаганнях взяли участь понад 1300 школярів з усього світу у різних категоріях. Україну на олімпіаді представляли 8 манівців.

Усі вони мають нагороди, повідомляють у МОН.

Зокрема, місця розподілились таким чином:

«Золото»:

•Одинадцятикласник із Закарпаття Валентин Фречка  за роботу «Інноваційна технологія виготовлення паперу із опалого листя»

•Катерина Малкіна, учениця з Маріуполя, за роботу «Метод біоутилізації поліетилену високої щільності».

«Срібло»:

•Валерія Тищенко, учениця із Херсона, робота «Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію».

•Максим  Терентьєв, одинадцятикласник із Херсона, робота «Розробка пристроїв для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму».

«Бронза»:

•Софія Петришин, одинадцятикласниця зі Львова, робота «Проектування та розробка приладу для передачі цифрової інформації людям з вадами зору»

•Микола Веремчук, учень із Чернівців, робота «Дослідження впливу параметрів оптичної системи на стабільність частинки в оптичній пастці»

Почесні відзнаки Олімпіади отримали Артем Міронець, десятикласник із Сум, за роботу «Субстратна приуроченість копрофільних аскоміцетів НПП Деснянсько- Старогутський»  та  Анна Волкова, учениця з Чернівців, за роботу «Відновлення ґрунтів забруднених важкими металами»

Перейти до вмісту