Ви тут:
Суспільство Україна 

Українська молодь здатна змінити країну зсередини, – Володимир Гройсман

Українська молодь готова набувати нові знання і проявляти лідерські якості, здатна змінити Україну зсередини і перетворити її з пострадянської республіки на комфортну і сильну державу.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час 11-го Щорічного молодіжного форуму стипендіальних програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії». Це приватні загальнодержавні ініціативи, які пропонують молодим людям можливості навчання і здобуття практичного досвіду у різних сферах, пише Урядовий портал.

На думку Глави Уряду, подібні формати роботи з молоддю особливо важливі і потрібні в часи трансформацій і подолання викликів, з якими раніше не стикалися. Особисте лідерство, зазначив Володимир Гройсман, свого часу дозволили йому прийти у владу у відносно молодому віці – 28 років – і очолити велике місто, яке мало свої роками накопичені проблеми і складнощі.

«І зараз у нас є два варіанти. Або змінити країну зсередини і побудувати якісну й комфортну країну. Або змінити країну проживання. Але це упущення величезного шансу, – сказав Глава Уряду. – Так, нам потрібні нові знання, нові технології. Ми поки що економіка і країна пострадянська. І лідерство молоді привносить щось нове, дає підсилення потенціалу, який має Україна», – сказав Прем’єр-міністр.

При цьому він наголосив, що попри необхідність змін у соціальній сфері – медицині, освіті, в побудові нової енергетичної політики, ми можемо пишатися тим, що є інноваційною країною.
Україна може стати фабрикою виноходів і виробництва інноваційного продукту, впевнений Глава Уряду.

Так само, є можливості побудувати так званий соціальний ліфт, який дозволить молоді прийти у державні органи влади.

«Ми на шляху цих змін і молоді лідери мають бути дотичними до цих змін», – зазначив Володимир Гройсман.

Звертаючись до молоді, він додав:

«Сьогодні тут в перших рядах делегатів форуму сидять поважні люди, які відбулися завдяки своєму інтелекту і лідерству. Бажаю всім вам у свій час посісти місце в цьому першому ряду».

Перейти до вмісту