Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У таборі «Юний турист» на Полтавщині відпочили та оздоровилися 40 вихованців

Оздоровлення та відпочинок у «Юному туристі» щороку для своїх вихованців організовує Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ).

– Ми оздоровлюємо 40 вихованців щорічно. У різний час проводимо табір. Минулі роки в серпні – після завершення оздоровчого сезону. Цьогоріч табором «Юний турист» вирішили відкрити туристсько-оздоровчий сезон для наших вихованців, – розповів директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар.

Табір «Юний турист» діяв з 4 по 17 червня. Оздоровлювалися та відпочивали вихованці різних гуртків ПОЦТКУМ: дівчата і хлопці молодшого й середнього шкільного віку. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

– Я вже третій рік поспіль у цьому таборі. Мені дуже подобається! Тут ми удосконалюємо свої туристські навики, проводимо різні конкурси,   розважаємося. Кожен день веселий, енергійний, жоден день не схожий на інші. Ми ніколи не сумуємо. Хотілося, аби було як у звичайному таборі – три тижні. Проте і два тижні дуже круто, тут дійсно дуже цікаво, – поділилася враженнями Ірина.

У захваті від табору і подруга Ірини, Кіра. Для неї відпочинок у «Юному туристі» – досвід новий, проте приємний.

– Я вперше в таборі «Юний турист» і мені тут надзвичайно подобається! Тут дуже приємна атмосфера, вихователі чудові, і нас смачно годують. Вихованці ПОЦТКУМ у таборі мали триразове харчування.

«Юний турист» – табір денного перебування. Зранку – руханка, сніданок.  А потім на вихованців чекали або веселе орієнтування «Пошук скарбів», або грайлива «Смуга перешкод», або інша розважальна програма – діти у захваті!

– Найбільше запам’яталося, як ми їздили на туристичну базу «Сенегал»:  тренувалися у веслуванні на байдарках, це було дуже захоплююче. Ще ми їздили в «Дитячу планету», там також було весело і цікаво, – розповіла Софія.

Сподобалося сплавлятися на байдарках і Михайлу. Для нього це один з найцікавіших видів відпочинку.

– Я вже багато разів плавав на байдарці з батьками та дідусем. Це дуже круто! Запам’ятався мені також конкурс в’язання туристських вузлів на швидкість. Я ще не вмію всі вузли в’язати, але сподіваюся, що скоро навчуся.

А ось у Катерини найяскравіші спогади залишилися від поїздки у Харків. Хоча, зізнається, не менш вражаючими були й екскурсії рідним містом та околицями.

– У Харкові ми ходили в екопарк Фельдмана, де роздивлялися екзотичних тварин. Деяких з них я бачила вперше. Також побували на дитячій залізниці. Вразило нас те, що всі посади на цій залізниці обіймають діти: від прибиральниці на вокзалі до начальника вокзалу. Люблю подорожувати. Дуже сподобався табір.

Валерії запам’яталася екскурсія на водоканал, де дітям розповіли про процес подачі води до будинків, та куди дівається брудна вода.

А Іван пригадав походи в басейн: – Я дуже люблю плавати, тому відвідування басейну мені запам’яталося найбільше.

Протягом двох тижнів у таборі з дітьми працювали педагоги ПОЦТКУМ, яких діти добре знають, люблять та поважають.

— Ми нещодавно проводили анкетування серед відпочиваючих у таборі. Запитували, що сподобалося, що не дуже. І не сподобалося лише те, що тільки два тижні діяв табір. З чого ми зробили висновки, що табір пройшов вдало. А для нас, вихователів, це основний показник, — зауважила начальник табору «Юний турист», методист ПОЦТКУМ Юлія Комісар.

Останній день табору був не менш цікавим та різноманітним. Представники ПОЦТКУМ вручили своїм вихованцям грамоти, подарунки та солодощі. Замовили великий пиріг та влаштували чаювання. А діти провели святковий концерт – співали та танцювали, показували жартівливі сценки.

Перейти до вмісту