Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві керівники та лідери вчилися тайм-менеджменту

5 червня в робочому просторі «Grass Coworking» (ТЦ «Олімп») відбувся майстер-клас «Тайм-менеджмент для керівників та лідерів». Тренеркою виступила Анастасія Спіцина, керівниця компанії «Ключ», тайм-коучиня, авторка проектів «ГурманыВремени» і «ВремяГорода».

«Мистецтво встигати, тайм-менеджмент, управління власним часом – одне з найнеобхідніших мистецтв сучасної людини. Усвідомлене управління цим дорогоцінним ресурсом підвищує ефективність і продуктивність в сучасному світі»,  – вважають організатори.

Тому запросили тих, хто:

  • цінує час;
  • перебуває в постійному вирі справ;
    • прагне все встигнути;
    • вирішує багато завдань в обмежений час;
    • постійно крутиться, як білка в колесі;
    • мріє про баланс у своєму житті і шукає джерела енергії і часу.

На майстер-класі учасники мали змогу пройти діагностику своїх відносин з часом, визначити персональний тип тайм-менеджера, отримати 9 успішних стратегій управління часом для сучасних керівників, вивчити кілька практичних і ефективних інструментів по усвідомленому управлінню своїм часовим простором.

«Управляти часом не можна. Можна керувати  лише своєю увагою. Адже куди я направляю свою увагу, туди і йде наш час. Час – як одиниця виміру», – наголошує бізнес-тренерка.

Тому тренерка порадила використовувати 6 принципів «ENERGY-MANAGEMENT»:

. Управління енергією, а не часом – ключ до високої ефективності;

. Лідери – поводирі організаційної енергії в своїх компаніях;

. Повна потужність – це такий рівень енергії, котрий дозволяє досягнути максимальної ефективності і продуктивності;

. Повна потужність – це збалансований комплекс здорового фізичного тіла, емоційної легкості і яскравого бачення. Цілісність енергії, направленої на досягнення цілей;

. Важливий баланс витрат і накопичування енергії, напруги і розслаблення;

. Типи енергії: фізична, сексуальна, емоційна, інтелектуальна, духовна, ціннісна».

Анастасія Спіцина розповідає:

«Як бізнес-тренерка і тайм-коучиня  я допомагаю людям помиритися зі своїм часом, знайти внутрішній ритм, баланс, правильно організувати життя і створити персональну систему тайм-менеджменту. Як дослідниця  я постійно вивчаю час, його суб’єктивні та об’єктивні показники, географію часу, культурні особливості управління цим ресурсом. Мене цікавить таке явище як «#времягорода», чим воно відрізняється в різних містах України. В рамках дослідження я хочу виміряти і зафіксувати час України, її готовність до змін, час, темп і ритм міст нашої країни».

Гаслом для себе в проекті «Время города» Анастасія Спіцина вважає слова французького письменника Анатоля Франса:

«Подорожі вчать більше, ніж що б то не було. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома».

Полтава з 4 по 8 червня – це вже дванадцята тайм-експедиція для дослідниці, екватор серед запланованих обласних центрів. За її враженнями, «Полтава – радіальна. Тут уживаються дві самі круглі площі в Європі – найбільша і найменша. Це з точки зору архітектури. А якщо про час, то коло це символ вічності, волі. Тут воно чимось нагадує мені воронку.
Багато цікавих історичних фактів, деякі навмисно розмиваються,  власне так і відбувається з часом міста. Він живе десь в надрах  міста. Але відчуває і знає про це мало хто. Незвичайним поглядом  на Полтаву і зовсім не традиційними маршрутами завдячую краєзнавцю Олегу Лебединському».

Після Полтави – в проекті ще 12 обласних центрів. Своїми часовими особливостями з дослідницею вже поділилися Одеса, Миколаїв, Львів, Запоріжжя, Суми, Луцьк, Чернігів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Черкаси, Київ.

 

Тетяна Сушко

Перейти до вмісту