Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

U-Lead планує поширювати досвід зі стратегічного планування Пирятинської міської ОТГ для інших громад України

13 червня до Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади завітали експерти, що займаються розробленням стратегій просторового планування, для того щоб вивчити досвід нашої громади у сфері стратегічного планування та міжмуніципального співробітництва.

Зустріч з керівництвом міської ради відбулася в конференц-залі Пирнятинського ліцею.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав членів делегації та розповів про процес створення Пирятинської міської ОТГ та її функціонувння протягом двох років. Окремо він відмітив досвід міжмуніципального співробітництва, реалізації міжнародних грантових програм. Назвав і найбільші виклики, що нині стоять перед нашою громадою, зокрема, належне розмежування повноважень в сфері медицини.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець презентував Стратегію розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки. Саме досвід розробки та імплементації цього вельми важливого документу найбільше цікавив експертів, адже на прикладі нашої громади вони планують стимулювати застосування стратегій просторового планування в інших ОТГ.

Про Генеральний план міста та процес його затвердження розповіла начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані.

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур ознайомила експертів з практикою застосування в роботі міської ради електронного документообігу та запровадженням надання муніципальних послуг за принципом “єдиного вікна“ ще до створення ЦНАПу.

Завершився візит відвідинами Центру надання адміністративних послуг, де керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль розповіла про перелік послуг та принципи роботи Центру. Гості детально ознайомилися з проектом його будівництва, реалізованим спільно з GIZ.

Серед експертів, які відвідали Пирятинську міську ОТГ в рамках навчального візиту – регіональні радники з просторового планування, регіонального розвитку та муніципальних послуг із шести обласних Центрів розвитку місцевого самоврядування та Regional Development in Police and Action.

Перейти до вмісту