Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці розпочали реконструкцію історичної архітектурної пам’ятки (ВІДЕО)

На початку червня на історичній пам’ятці Кременчука, 125-ти квартирному будинку, розташованому на розі вулиць Соборній та Гагаріна розпочалися роботи з реконструкції.
Кандидат з мистецтвознавства, доцент КНУ ім. Михайла Остроградського Алла Лушакова зазначає, що цей житловий будинок було зведено ще в 1930 році на кошти житлових кооперативів міста в стилі конструктивізму. Такий архітектурний стиль передбачає відмову від будь-яких декоративних оздоблень. Прикрашали будинок лише годинник та букви. Під час німецько-фашистської окупції 125-ти квартирний будинок було підпалено, від вогню він дуже постраждав. Роботи з його відновлення були проведені вже в післявоєнний 1949 рік. Зокрема, під час першої реконструкції на фасаді житлового будинку з’явилися елементи українського барокко.
На сьогодні перед виконавцями робіт з реконструкції стоїть завдання зберегти автентичність первозданного стилю історичної пам’ятки Кременчука. Як зазначає представник підрядної організації ТОВ «Буд комфорт ЛТД», на будинку проводитиметься трьох рівнева реконструкція. Подекуди, враховуючи аварійний стан елементів декору, завдяки застосуванню сучасних технологій вони будуть замінені на нові, а решта – підлягатимуть оновленню. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Роботи з реконструкції історичної пам’ятки Кременчука 125-ти квартирного будинку на розі вулиць Соборній та Гагаріна триватимуть приблизно до осені.

Перейти до вмісту