Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях відбулись навчання з локалізації спалаху холери

Днями у великій залі виконкому Горішньоплавнівської міської ради відбувся обласний семінар з питань санітарної охорони території області від занесення й поширення особливо небезпечних інфекцій та інших інфекційних хвороб, організації роботи та режиму біологічної безпеки бактеріологічних лабораторій, що мав за мету підвищення готовності медичних закладів міст та районів області до роботи в умовах епідускладнень з особливо небезпечних та інших інфекційних захворювань.

Про організацію роботи інфекційного відділення Горішньоплавнівської міської лікарні при госпіталізації хворих на холеру та інші інфекційні захворювання доповіла завідувач інфекційним відділенням Алла Замш.

«Демонстрація маршруту пацієнта висококонтагіозними повітряно-крапельними інфекціями (кір, вітрянка, дифтерія, грип та інші)» – тема виступу завідувача підстанції екстреної медичної допомоги Павла Лєтунова.

Про протиепідемічні та дезінфекційні заходи Горішньоплавнівського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» в осередку захворювання на холеру доповіла лікар-епідеміолог Антоніна Волик.

Також відбулися показово-тренувальні навчання з локалізації вогнища холери з демонстрацією оснащення та організації роботи на базі закладів, задіяних під госпітальну базу на підставі Комплексних планів заходів з санітарної охорони територій міста Горішні Плавні від заносу та розповсюдження особливо небезпечних інфекцій.
 

Перейти до вмісту