Ви тут:
Суспільство Україна 

Сергій Савчук: Разом із португальськими партнерами сфокусуємося на впровадженні «зелених» проектів

Таких домовленостей досягнуто під час Другого засідання Міжурядової українсько-португальської спільної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, що відбулося у м. Лісабон (Португалія) під головуванням Міністра економіки Португалії Мануеля Калдейра Кабрала та Міністра культури України Євгена Нищука.

Сторони відзначили, що відновлювана енергетика та енергоефективність залишаються пріоритетними сферами для партнерства, обміну досвідом, а також залучення інвестицій.

Як відомо, Португалія вирізняється серед країн ЄС високою метою щодо розвитку «чистої» енергетики. У планах до 2020 р. – досягти 31 відс. «зеленої» енергії та зменшити енергозалежність на 70 відсотків. При цьому, країна має ще одну амбітну, але цілком реальну ціль – 60 відс. електроенергії, виробленої з «чистих» джерел до 2020 року. Вже у 2016 р. ця частка склала 54%. 

Зважаючи на активність України у розвитку «чистої» енергетики, позитивні законодавчі зміни для інвесторів, сторони домовилися разом вжити максимум заходів для залучення інвесторів у проекти «чистої» енергетики, зокрема у встановлення заводів для виробництва енергії із сміття, генерації рідкого біопалива, когенераційних установок на біопаливі, станцій для заряджування електромобілей. 

Рентабельність проектів із встановлення твердопаливних котелень та біоТЕЦ в українських містах також обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із Карлосом Алегрією – керівником португальської компанії «FPT Energia e Ambiente», що спеціалізується на виробництві енергії з біомаси. Компанія здійснює реалізацію повного циклу проекту: від його розробки до впровадження та експлуатації.

«Українські міста все більше опікуються питанням зменшення споживання газу та переходу на альтернативне паливо. Для цього є значна ресурсна база, удосконалене законодавче поле та запроваджені стимули для інвесторів», – запевнив представників компанія Сергій Савчук. 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Перейти до вмісту