Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Що потрібно знати про полив присадибної ділянки з централізованих мереж водопостачання? — «Полтававодоканал»

Власники приватних будинків, які користуються питною водою з централізованих мереж водопостачання за нормами споживання, повинні укласти договір з «Полтававодоканалом» на полив присадибної ділянки. Інакше доведеться заплатити суттєві кошти за нераціональне і безоблікове використання питної води.

Поливний сезон триває з 1 травня до 31 серпня включно — 123 доби. Фахівці підрахували, що на полив 1 квадратного метру городу, присадибної ділянки, саду, квітників витрачається мінімум 6 літрів води. Вартість поливу 1 м2 зелених насаджень, згідно розрахунку «Полтававодоканалу», за поливний сезон нинішнього року складає 7,85 грн.Повідомляють в прес-службі «Полтававодоканалу».

Але кінцевий розрахунок залежатиме також від даних Укргідрометцентру щодо дощових днів, за які платити не потрібно.

У рахунку за послуги з водоспоживання полив зелених насаджень називається «господарські потреби».

Як визначити розмір поливної площі? При споживанні води на полив без лічильника абонент зобов’язаний вказати в договорі площу присадибної ділянки, згідно з техпаспортом на домоволодіння та дійсні розміри зелених насаджень та площ поливних ділянок. Якщо цих або інших правовстановлюючих документів у споживача немає, він повинен спільно з представником «Полтававодоканалу» обміряти поливні площі та скласти відповідний акт.

Якщо абоненти не звернулись до нас і не уклали договір, а їхнє домоволодіння не обладнане лічильником, то вони здійснюють самовільний, не погоджений полив. Таке водокористування вважається безобліковим. Таким порушникам буде проведено додаткове нарахування за безоблікове водокористування, в разі несплати якого «Полтававодоканал» має право обмежити водопостачання, — пояснює процедуру інженер служби обліку та реалізації Людмила Віцько.

Донарахування по присадибній ділянці за безоблікове споживання води можуть виявитися суттєвими.

Виявляє порушників водоспоживання у приватному секторі інспекція по контролю за водокористуванням шляхом обстеження та за допомогою спеціального обладнання.

Виявлення безоблікового водопостачання в приватному секторі

Тож усім споживачам послуг, які не мають приладів обліку, рекомендуємо терміново укласти Договір на полив присадибної ділянки. Для цього потрібно звернутися до служби обліку та реалізації за адресою вул. Спаська, 9. При собі мати паспорт власника домоволодіння та технічний паспорт або план земельної ділянки.

Договір щодо поливних площ не потрібно укладати щорічно. Він подовжується автоматично.

 

Перейти до вмісту