Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ: на розмову викликали 47 осіб із списку у справі Бабченка, прийшли 17

Співробітники СБУ викликали на розмову 47 осіб, прізвища яких стали відомі під час розслідування справи про замах на російського журналіста Аркадія Бабченка як таких, що їх мають намір ліквідувати російські спецслужби.

Про це УНН повідомили в СБУ.

“Ми вчора запросили 47 осіб на розмову. Прийшли 17. Їх поставили до відома про небезпеку, запропонували охорону”, — сказав співрозмовник агентства.

На запитання, що робитимуть з тими, хто не прийшов, він висловив припущення, що їм можуть бути надіслані повістки.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що завдяки інсценуванню убивства російського журналіста Аркадія Бабченка слідство отримало список з 47 осіб, яких мали знищити на замовлення з Російської Федерації.

За його словами, у списку з 47 осіб більшість прізвищ українських журналістів та журналістів, які приїхали з Росії.

29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор убивства російського журналіста, прізвище якого починається на “Г”. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту).

Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації убивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Перейти до вмісту