Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

#Рука_допомоги: у рамках пілотного проекту, на Полтавщині працевлаштували 366 осіб (ВІДЕО)

У трьох областях України — Полтавській, Харківській та Львівській, майже рік реалізується пілотний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб “Рука допомоги”. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини, розповіли заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва та координатор з комунікативної роботи проекту “Рука допомоги” Інна Шинкаренко.

За словами Олега Пругла, головна мета проекту — вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи. Активно апробуються механізми пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачені Законом України “Про зайнятість населення”, тимчасової зайнятості через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткової повторної фінансової допомоги для започаткування власного бізнесу.

Фінансову допомогу для учасників пілотного проекту надають шляхом оплати рахунків на придбання обладнання та матеріалів. Середній розмір такої допомоги становить понад 70 тисяч гривень.

– З початку реалізації у Полтавській області пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб подали заяви на участь у проекті 1664 особи, з яких 1338 — з числа членів малозабезпечених сімей та 326 — внутрішньо переміщені особи. Станом на 18 червня за направленням центрів зайнятості області працевлаштовано 366 учасників пілотного проекту — 74 особи — внутрішньо переміщені особи та 292 особи з числа членів малозабезпечених сімей, – розповіла Катерина Клавдієва.

За її словами, до участі у громадських та тимчасових роботах залучено 416 осіб.

– Для 39 учасників проекту Комісією прийнято рішення щодо надання фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності шляхом оплати витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених бізнес-планом.

Сфери започаткування власної справи є різноманітними, зокрема: надання послуг з будівництва та переобладнання енергоефективних об’єктів, технічне обслуговування автомобілів, надання ветеринарних послуг, косметологічних послуг, видавнича діяльність. Це і виробництво пасти із горіхів та какао-бобів, виробництво рослинного молока, пошиття і ремонт одягу, виробництво дерев’яних виробів, кормів. Також це вирощування однорічних та багаторічних культур в теплицях, вирощування і продаж бройлерів, свиней, вирощування малини, бджільництво, лісове господарство.

– Внесеними, за пропозицією голови Полтавської ОДА змінами, постановою КМУ, розширено стимулюючі механізми створення робочих місць для учасників пілотного проекту. Зокрема, передбачено надання фінансової допомоги діючим суб’єктам господарювання, які будуть створювати робочі місця для учасників пілотного проекту, що сприятиме розширенню можливостей залучення до трудової діяльності учасників пілоту, поверненню даних осіб на ринок праці та стимулюванню роботодавців до створення нових робочих місць і працевлаштування осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, ВПО та учасникам АТО, – наголосила Катерина Клавдієва.

Координатор з комунікативної роботи проекту “Рука допомоги” Інна Шинкаренко:

Перейти до вмісту