Ви тут:
Суспільство Україна 

Найближчим часом маю намір закріпити його в Конституції, – Президент про ухвалення Закону про нацбезпеку (ВІДЕО)

«Цей Закон – вагомий крок на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Це наш стратегічний курс і найближчим часом маю намір закріпити його в Конституції», – заявив Президент Петро Порошенко. Глава держави привітав українців з прийняттям Закону «Про національну безпеку України», пише офіційне інтернет-представництво Президента.

«За чотири роки практично з нуля ми створили одну із найкращих армій Європи, яка міцно тримає оборону на Сході України і всього континенту», – сказав Петро Порошенко.

«А тепер новий Закон про національну безпеку впроваджує передові світові стандарти у наше військо, діяльність спецслужб і правоохоронних органів України. Він зміцнює наш воєнний та оборонний потенціал, посилює цивільний контроль за армією, прозорість оборонного бюджету», – підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що Закон створює нові можливості для військово-технічної співпраці із нашими союзниками, передусім Сполученими Штатами Америки. «Це стосується і постачання сучасних оборонних озброєнь, і не лише «Джавелінів», – додав він.

Петро Порошенко також зазначив:

«Внаслідок виконання Закону, Україна стане сильнішою, а безпека громадян – надійнішою. Коли ми імплементуємо цей Закон, Збройні Сили України і увесь безпековий сектор повною мірою будуть відповідати критеріям членства України в НАТО».

Перейти до вмісту